En äkta naturupplevelse

Åh, äntligen har sommarhalvåret kommit på riktigt. Igår när jag var hemma hos mamma och pappa så blev det som vanligt tjat om promenader. Jag får inte ha i min iPod när vi är ute och går hemma. "Det kan komma en bil och köra på dig" (vi bor fem kilometer från "stora vägen" som det går fyra bilar i timmen på eller något, på vår skogsväg kommer det oftast inte en käft) därför brukar jag inte följa med på promenader.

"Du tränar ju a l d r i g" vilket i och för sig inte är helt påhittat... men igår kom min pappa med ett förslag jag inte kunde motstå. Vi stack ut och paddla! Det är underbart. Igår när jag satt där i vår kanot kände jag mig som en äkta indian.

Fredagsmys!

Vad innehåller din chipspåse?

ICA I love eco Chips lättsaltade

Är det inte lite konstigt hur man kan ha en lång
innehållsförteckning när det enda som
behövs är olja, potatis och lite salt?


Tänk på det när du köper snackset till fredagsmyset!


Torsdag

Ska kila iväg till skolan. Har två ton läxor, plus att jag ikväll ska fixa det sista på min studentklänning. Men, först skolan. Måste låna en film av min engelska lärare, Oliver Twist och sen ska jag skriva en uppsats om hemlösa barn. Sen måstemåste jag få tag i min skoldator. Livet vore bra mycket lättare om jag hade den.

(nu funkar inte min kamera heller-.- Måste ladda den och trixa med minneskortet)

Perfekt utan aluminium

De flesta av oss använder deodorant dagligen. En del gör det inte på grund av allergi och andra använder det inte på grund av andra orsaker. Men över till oss som faktiskt använder det. Om man läser på innehållsförteckningen på den deodoranten som du har nu står det antagligen att den innehåller aluminium. Gör den det så kan det vara bra att veta att den mängd aluminium som finns i behållaren kommer att hamna i dig.

Nu har The Body Shop kommit med en aluminiumfri deodorant, den kostar 95 kronor och sedan behöver du inte köpa nya förpackningar heller i och med att det finns refill-förpackningar


Drömmar

Jag tror jag håller på att bli sjuk. Har haft en helvetesnatt. Jag kunde inte somna förrän vid halv två. Sen vaknade jag fyra igen och jag somnade inte om förrän halv sju. Och sen har jag legat här i sängen och känt att jag lever fram till klockan tolv.

Men, under den här tiden jag sov drömde jag något. TV:n stod på, så den kan ha influerat den här drömmen. Min dröm hanlade om Google. Hur när man väljer det väljer bort miljövänliga alternativ som kan rädda världen.

Ni vet att jag tror på att alla små saker vi gör i slutändan leder till att vi räddar världen. Så mitt förslag är, sök på Growyn istället.

Kul

Jag kom hem supersent igår. Anledningen? Jag hade glömt bort att gymnasiekortet inte fungerar efter klockan sju. Så tjugoöver sju går min buss och klockan fem i slår detta faktum ner i mitt huvud som en bomb. HELVETE! Men lugnt ju, jag har ju kontanter och sms:pengar. Ingen fara på taket. Jag kan betala med det.

Bortsett från att detta tydligen inte gäller landsortstrafiken. Jag fick inte betala med sms, jag fick inte använda kontanter. Nehe? Jag åkte gratis hem. Fem mil. Lyckat. Men det är banne mig inte mitt fel, hur tror länstrafiken att ungdomar ska kunna betala på bussen? Eller är det bara jag år 2010 som inte har betalkort?

Jag trodde att vi försökte göra så att så många som möjligt skulle kunna åka buss och att vi skulle få fler att välja kollektivtrafik. Men som det ser ut nu är det för svårt tycker jag...

Vad säger ni?


What a wonderful world!

Nu när jag gick hem från skolan mötte jag några av mammas elever som går på sfi. En av kvinnorna hade svart jacka med foder och sen svart slöja, jag gick där klädd i min rosa tunika med korta ärmar och leggins. Först när vi möttes tyckte jag att det var jobbigt. Jag förstod på slöjan att hon var muslim och att jag då klädde mig osmakligt på grund av det, även fast jag täckte knän och axlar.

Kvinnan: Du är sommar!
Jag: *ler till svar*
Kvinnan: *pekar på sina kläder* Jag, inte sommar.

Vilken underbar kvinna som bara stannar för att säga något sånt. På riktigt dålig svenska. Men ändå försöker. Hon är en förebild!

Plugg och miljövänlighet

Jag är grymt stolt över mig själv. Igår kväll skrev jag två PM på spanska, trots att det var fest i lägenheten under och musikens ursprungskälla troligen befann sig rakt under mig. Dessutom har jag skrivit halva min uppsats i engelskan. Det känns kalas! Lärarprogrammet Karlstad, here I come^^

Nu har jag tagit en liten paus. Sitter och funderar lite. När i vår tideräkning tror ni vi var mest miljövänliga och varför? Skriv gärna i kommentarsfältet så kan vi diskutera denna intressanta fråga!

Bli medlem i Naturskyddsföreningen

Vi måste börja göra något åt klimatförändringarna. Att de finns är idag ett faktum. Du kan göra skillnad på många olika sätt. Ett effektivt sätt är att bli medlem i Naturskyddsföreningen. Politiker lyssnar mycket mer på miljösnälla lösningar om vi är många som säger ifrån på en gång.

Bli medlem i Naturskyddsförening HÄR


Sakna

 
Ja, jag kanske inte saknar snön så där jättemycket.
Men jag saknar min älskade vovve!
Hon är en av mina bästa vänner!

Idag åt jag "lunch" med mina grannar och nära vänner. När vi ätit skulle de röka på maten, så vi gick ut och snackade på balkongen medan de rökte sina ciggaretter. Då kom vi in på hur miljön kommer ändras om bara ett par år. Istället för att vallfärda till Thailand kommer folk åka hit på semester för att det kommer bli så himla varmt och vintern kanske kommer att försvinna helt. Och fastän det är jobbigt att bylsa på sig så mycket kläder så vill vi väl inte bli av med vintern ändå?


Dagens miljötips!

Jag brukade förut tvätta mitt ansikte med bomullspads (ekologiska), men nu har jag börjat använda "sminkkuddar" vet ni vad jag menar då? För jag kommer inte ihåg ordet nu. Typiskt. Men ni vet sånna här man kladdar in ansiktet i foundation med? De i alla fall, dem är perfekta för att tvätta ansiktet med. När de blir skitiga tvättar du dem istället för att kasta. Det är en typ av återvinning.


Vad är det mest miljövänliga man kan göra?

Helt ärligt. Vad är mest miljövänligt? Är det att leva i skogen, där man oftast måste ta bilen överallt. Men man gör mycket för den biologiska mångfalden genom att odla marker och låta djuren beta. Eller är det att bo i stan, där man kan gå överallt och därmed slipper de onödiga utsläppen?

Vad säger ni?


Gonatt

Min frånvaro kan bara skyllas på läxböckerna. Skulle bra gärna vilja ha ett bokbål så att det gick över. Eller inte bokbål, omiljövänligt. En enorm manifestation vid returstationen där vi alla demonstrativt återvinner alla böcker.

Mitt smeknamn här på elevhemmet är "Eko-*mittnamn*" idag var det en av människorna här som missat det och sa: "Är det inte du som är miljöflickan?"

Tandläkarfunderingar

Igår befann jag mig hos tandläkaren. Ska snart få ta bort min tandställning. Det känns AWESOME! Har haft den i tre och ett halvt år. Den börjar gå mig lite på nerverna. Men jag kommer självklart sakna metallskrotet när de plockar bort det. För det har blivit en del av mig. Det är faktiskt där all personlighet sitter. Tack och lov har jag fått in en tråd bakom tandraden också, annars lägger mina framtänder sig ovanpå varandra.

Min oerhört smarta fundering för idag: Vad händer med metallen efter den har suttit i min mun? Hoppas de återanvänder den.

Klippa gräset på vintern

Notera den nya headern. Eller ja, bilden jag tryckte in där. Här är orginalbilden, jag tog den i vintras när jag och vovven var ute och lekte. Men min poäng med det här är att vi genom att inte ta vårt ansvar med klimatförändringarna mixtrar vi med våra naturliga årstider.Håller du med eller tycker du att jag är helt ute och åker gräsklippare?


Egen eller delad bil?

Jag kan helt klart se fördelarna i att vara med i en bilpool. En av dem är att vi slipper produktionsbiverkningarna. Det lär ju krävas färre bilar om vi börjar dela på dem, eller hur? Andra menar att själva bilåkningen minskar i och med planeringen som krävs då du är medlem i en bilpool.

Hur känner du? Skulle du kunna vara med i en bilpool?


Läsarfråga

Miiqa undrar: Jag skriver gärna upp mig på fredslistan. Tror du att man kan slänga en bomb i huvudet på bin Laden för att få fred? Helgar ändamålen medlen?

Okej, jag fjantar lite, är ganska trött. Men bra skrivet och grattis till ditt kors :D

Jag svarar: fråga Mr Bush. Alternativt Obama.

Peace will come

Jag har alltid tyckt att kristna kors varit fina. Särskilt de där som man hänger runt halsen. Tyvärr är jag ingen bra kristen, jag håller inte med om tron till hundra procent i dagensläge och därför känns det fel att ha på mig sådana halsband. Nu har jag hittat ett som passar mig ut i fingerspetsarna. Det är som mitt alldeles egna "kors", jag har ett peacehalsband på mig istället. Det ni!Apropå fred. Fatta vilken ENORM miljöpåverkan detta skulle få. I positivbemärkelse alltså. Tänk vilken skillnad det skulle vara ifall vi inte kasta bomber överallt och skjöt på så många. Vi skulle slippa så mycket olika miljöutgifter på det viset! Men varför tänka på fördelarna när man kan få bråka så mycket som man vill?


Det som försvinner i snö, kommer fram i tö...

Efter mitt möte idag, åt jag på McDonalds. Gott, och fördomsfull som jag är så trodde jag inte det var särskilt miljövänligt. Men frågan är om det inte visst är miljövänligt? Det vet jag inte, men det är ju något som går att ta reda på. När jag satt där i min ensamhet och åt hamburgaren så läste jag på pappersgrejen som ligger på brickan (ni vet vad jag menar?) och där stod det om hur McDonalds i Sverige försöker göra vårt land renare. Genom att se till att allt skräp plockas upp.

Det första vårtecknet är att snön försvinner och att vi vill sitta ute och äta. Tyvärr hamnar mycket av vårt skräp kvar i naturen. Och sen stod det hur McDonalds försöker uppmana kunder att slänga skräpet i papperskorgar. Det tycker jag är rätt tänk!


Mindre kött i vardagen

Allt som oftast är kött dåligt för miljön. (Det finns undantag, naturbeteskött och vilt är de enda bra alternativen). Därför tycker jag att vi ska bli bättre på att inte äta kött. Jag menar inte att man ska bli vegan eller vegetarian. Jag menar att man en dag i veckan ska äta måltider utan kött. För att minska vår klimatpåverkan. Därför tänkte jag att vi alla skulle ge vårt bästa tips på mat utan kött!

Mitt tips: två matskedar smör i en kastrull, blanda med vetemjöl tills det blir "mjöligt" och sen två deciliter mjölk och låt såsen tjockna med ost. Mycket viktigt att det inte börjar koka! Och sen i med lite mumsig broccoli. Serveras med pasta. Detta är sjukt gott och bra PMS mat då det innehåller mycket järn och kalcium.

Mitt andra tips: allt det du gör med kyckling kan du göra med quorn!Ditt tips: lämnar du i kommentarerna nedan!

 


Mycket upptagen

Jag har varit extremt upptagen idag. Eller något. Jag ska skicka in papper för ett jobb jag söker. Helst imorgon, så vi (jag) måste bli lite effektivare tills dess att brevet lagts på lådan. Om en liten stund ska jag ta bussen in till nästa möte. Bussen tar en och en halv timme, jämför med bil då det tar fyrtiofem minuter...men jag väljer att vara snäll mot mamma natur idag!

Tell me...

...varför sparar man två svampar när man gör mat? Två mini champinjoner. Åh, ehh? Vad ska jag med dem till?

Men gulligt ändå att min rumskompis att hon inte vill ta alla svampar (jag äter jämt det) för att jag också skulle få.

Har ni haft en bra helg mina vänner?

Nyfiken Grön

Om ni vill ha ännu mer eco-fakta kan ni skriva upp er HÄR på nyfiken-grön:s nyhetsbrev (kolla på vänster spalten så ser du hur du gör). På bloggen skrivs mycket om mode, vältestade miljövänliga saker och även tips riktade till företag. Helt klart en inspirationskälla!


Flyga miljövänligt är bullshit!

Jag tycker att det är dåligt att flyga, självklart. Men jag mår bättre av att upptäcka nya platser och jag får nya perspektiv på saker och ting i nya miljöer. Dessutom mår jag bättre av att få solljus på vintern och det är en av anledningarna till att jag flyger så mycket som jag gör. Men jag har ändå inte dåligt samvete för att jag gör det. Och det har verkligen ingenting att göra med klimatkompensering.

Klimatkompensering vid flygturer betyder enligt vissa att det är att ta ansvar. Man betalar lite extra för detta. Klimatkompenseringen skänker pengar till att plantera träd eller fixa solceller. Skitsnack tycker jag. Jag tycker inte man ska lägga sina pengar på detta. Spara dem. De sparade pengarna investerar du så att ditt hus eller din lägenhet kan använda el av dina EGNA solceller. Det är en bättre klimatkompensation.

De pengar jag inte lägger på klimatkompensering idag, lägger jag istället på ekologisk och miljövänlig mat. Det kallar jag riktig klimatkompensering.


Miljövänliga dagen

"Varje år köper svenskarna 24 kilo kläder och textil per person. Världens klädindustri belastar miljön och människor hårt. Bomull är en av världens mest besprutade grödor, och när kläder tillverkas används en mängd kemikalier.

Vi vill uppmärksamma miljönyttan med att köpa second hand och arrangerar därför klädbytardagar med hjälp av våra kretsar runt om i landet. Samarbetspartner är Lager 157. Målet är att klädbytardagen blir Sveriges största.

Mejla jessica.andreasson@naturskyddsforeningen.se för mer information. Om det inte anordnas någon Klädbytardag på er ort och ni själva vill anordna en Klädbytardag den 24 april finns det också möjlighet att få hjälp från Naturskyddsföreningens rikskansli med praktisk hjälp."

Från Naturskyddsföreningen

Superbra att de ska anordna klädbytardagar tycker jag. Snällt mot miljön och plånboken. Dessutom mycket snällt mot fashionistas då det finns ENORMT mycket fint i secondhandväg!
En trend?

Är den gröna vågen påväg eller? Är det inne att vara "grön" nu eller? Förut var det ju töntigt och lite "b" att vara den som brydde sig om naturen, miljön och djuren. Det är självklart hur coolt som helst att bry sig om omvärlden, eller hur? Men det känns som att det börjar bli på modet att engagera sig för det nu.

Allt oftare får man höra om olika kändisar som vägrar bära päls, som ändrar kosten för djurens skull och som skänker pengar till miljöfrgor. Men inte bara miljön står i fokus utan även andra välgörenhetsprojekt är också en fluga.

Positivt. Hoppas bara att det håller i sig. Inte minst för miljöns skull. Börjar vi alla inte reagera nu så kommer det troligen gå åt skogen med jorden och klimatförändringar. Låt oss slippa det!


CykelJag hade egentligen tänkt skriva om hur viktiga cyklar och cykelvägar är för vårt samhälle, men när jag googlade detta för att få fram en fin bild om det så hittade jag den här fantastiska teckningen. HÄR finns den och massa annat fint! När jag kollade närmare så såg jag att det finns en ny hemsida där man även kan köpa alster, den hittar du HÄR


Sammanfattning:

* Denna teckning är gjord av en talangfull tjej

*Cykla så ofta du kan, istället för fordon som drar energi

*Försök påverka politikerna i din kommun om ni inte har cykelvägar! (man får passa på nu inför valet, då lyssnar alla)


Märkning av naturbeteskött, tack!

Som någon kommenterade. Det är synd att det är svårt att få tag på rätt kött. (Vi syftar här på naturbeteskött). Och det är det. Riktigt svårt. En av anledningarna tror jag är att vi ännu inte har någon märkning som visar på godkänt naturbeteskött. Vi har ju KRAV, så varför skulle vi inte kunna ha detta?


Jag deppar ihop eftersom det inte finns någon
märkning av naturbeteskött.


Naturbeteskött och kossor

Kära Adam utan blogg.

Du trodde att jag var vegetarian. Det kanske det är fler som gör? Nåväl, det är jag inte. Även om jag många gånger funderat på det.

Den största anledningen till att jag äter kött är antagligen för att jag är uppvuxen på en gård på landet, mitt ute i skogen. Pappa, farfar och farbröder har alltid jagat och pappa är delvis bonde (jag med, typ. Delvis på sommaren iaf) och han lever till viss del på att sälja naturbeteskött.

Naturbeteskött betyder att kossan och tjuren har fått gått fritt i hagen och betat gräs. (Inga bekämpningsmedel och annat tjafs heller) Där vi bor är hagen så stenig så blir den inte betad på detta vis måste vi tyvärr låta den gro igen med sly och gran. Så det går inte att odla något där till exempel. Djuren slaktar vi på ett litet lokalt slakteri som ligger en dryg timme bort. Men det som inte går till försäljning slaktar pappa själv ibland. Samma med älg som skjuts i skogen.

Naturbete är också väldigt viktigt då detta gör att många kryp och insekter kan överleva. En del kan bara överleva i de förhållanden som naturbete ger. Så frågan är om detta inte är mer miljövänligt en till exempel en sojaböna som rest över halva jordklotet?

Men jag äter gärna veggomat också. Och veganmat. Det är himla gott. Men jag tänker börja trappa ner på det "allmänna köttet" typ McDonaldskött, skolmatens kött och annat kött som jag inte kan spåra. Så jag har inga planer på att bli vegetarian eller vegan. Men jag tänker börja äta mer miljövänligt. Är det svar på din fråga?
Bilden har jag lånat från Tiiara.blogg.se! (mycket söt och läsvärd blogg)

Djur mer miljöfarligt än människan?


Jag funderade ett tag varför i hela fridens namn tagit kort på detta. Men så mindes jag! Det här är ett gammalt träd ute på en ö i en skärgård i Vänern, dess invånare är fågeln skarven. Den dödar allt. Även sin familj, bara för att få äta. Så frågan är hur miljövänligt det är att låta denna fågel leva fritt?
Skarven lämnade lite fräscht vatten. Det luktade apa därute.

Gårdagens middag?
(ett skarvskelett)


Vad tror ni. Är skarven än större miljöfara än vad vi är?


Naturfreak=miljövän?

Missförstå mig rätt nu, jag respekterar din kamp och tycker det är jätte strongt gjort av dig. Men var drar du din gräns? Jag menar, det abolut miljövänligaste hade ju varit om du levt i en hydda i skogen och käkade nötter?
Som sagt, ta det inte som kritik!! Bara en fråga! :)
Jag älskar Kritik. Så länge den är konstruktiv. Från Diana

Min kamp för naturen och klimatförändringar och sånt ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Medan vissa kanske tror att om man vill vara miljövänlig så måste man bo i en hydda i skogen och äta svamp, bär och granbarr (jag kan inte äta nötter då det fastnar i allt metallskrot jag har i käften) så tror inte jag det. Jag tror att det är helt möjligt och genomförbart att leva nästan som vi gör nu och ändå vara miljövänlig. Jag hoppas att vi hittar ett sätt där människan som art trivs och mamma natur kan leva också.Är detta flummigt? Eller begripligt? Jag försökte vara tydlig, men det är sent, jag har pluggat och det är skolstress, såatteja...

Bli miljövänligare på nätet

Om din blogg eller personliga hemsida är designad i mörka färger är den mer miljövänlig. Anledningen är att det krävs mindre energi när datorn ska visa den mörka sidan jämfört med den ljusa.

Se hela bilden

Så när jag är klar med denna sida så ska den vara betydligt mörkare än idags läget, allt för mamma natur!


Måndag

Om mindre än två månader tar jag studenten. Det är verkligen superläskigt! Helt plötsligt blir man vuxen, föräldrar har inte längre skyldighet enligt lagen att ta hand om dig. Nu är gymnasiet och den skyddade världen över. Men inte en. För jag har två ton grejer i läx och provgrejer kvar att göra.

Dagens miljövänliga gärning: Lämnade in massa prylar till second hand istället för att kasta helt funktionella saker.

Vad har du gjort för miljön idag?

Sommar i Sverige


Snart är det äntligen sommar och jag längtar verkligen! Den här bilden är tagen i Kristinehamns skärgård.


Återvinning

Det var underbart fint väder idag. Så jag spenderade den ute tillsammans med familjen. På gården där hemma finns mycket bråte och bland detta enormt mycket skräp. Så vi rensade där idag, sopsortering och bortskänkning i stora mängder. Anledningen är att vi ska renovera och bygga om en del av boden och göra det till gäststuga/mitt rum när jag väljer att komma hem.

I mitt nuvarande rum hemma (flyttar snart för gott), så har jag också haft stor rensning. Men ännu är jag inte klar, men det jag rensat ut, det skänks till en second hand butik.

Jag önskar...

... att vi istället för att kriga med varandra kunde hjälpas åt att hitta en lösning åt klimatproblemen.

Om jag skickar det till tomten, tror ni han kommer ge mig det i julklapp då?

Miljövänligt på riktigt

Att äta vilt kött måste väl vara det miljövänligaste som finns? Älgen (eller något annat djur som lever i den skog vi bor nära) har ätit av det den funnit, det naturen kunnat producera. Vi skjuter älgen. Tar hem den, slaktar den, äter den. Ingen transport till något opersonligt slakteri. Ingen transport till och från Ica (när djuret ska dit och när vi ska hämta det som mat). Inga onödiga förpackningar och etiketter.

Vill du bli miljövänligare?

Då kan du till exempel tina djupfrysta varor i kylen. Det håller nere temperaturen i kylskåpet och du kan inte glömma varan framme så att den blir gammal. Bra va?

(har just introducerat detta till mina föräldrar. Man kan lära gamla hundar sitta!)

Frågor en vanlig onsdag

Varför finns inte en märkning för naturbeteskött när det nu är miljövänligare en exempelvis KRAV är idag?

Varför slänger vi så jäkla mycket mat i Sverige varje dag?

Varför ger vi inte den maten till exempelvis fåglarna istället?

Måste man vara vegetarian för att äta och tycka om vegetariskmat?


Om ni svarar "man får väl äta vad man vill", så vill jag veta hur ofta du äter veggo mat och hur ofta du gör det för att du bryr dig om naturen. Tänk till. Svara, och sen diskuterar vi!


Naturbeteskött

Nu har det konstaterats av någon som kan, det är snällare mot mamma natur med naturbeteskött än KRAV märkt. Jag tror det är WWF som säger detta, men kan man lita på det om det bara är en källa som säger det? Jag håller i och för sig med, men ändå?

skolboken ljuger aldrig

Det är inget kul med lov när man bara måste plugga en massa. Därav min frånvaro här också. Men, lite mindre kvar nu^^

Har spenderat mycket tid hemma hos min farmor och farfar också. De har nyligen hittat en gammal geografibok från farmorsfarfar eller något sånt. Den gällde i alla fall i slutet av artonhundratalet. Då kunde man dela in folk i fyra olika kategorier, kulturfolk, vildar, jordbrukare och nomader. Vilken är du?

Tradition

Idag har vi gjort något vi gör varje påsk. Vi grillar korv i kohagen, vi byter hage från år till år. I år hade vi en som ligger mellan två sjöar, så det var mycket vått. Men mysigt. Vi knipsade av topparna på smågranarna för att de skulle bli mer "burriga" ner till och gömma fågelbon effektivare. Dagens miljövänliga gärning kanske?

Glad påsk på er alla!

Bilbesiktning

Om jag kunde drömma, så hade jag försökt göra bilbesiktningen mer miljövänlig. Vi måste åka fyra, fem mil för att komma till vår besiktningscentral. Det är superdåligt för miljön, vi har sällan ärenden i den staden heller, så det går inte att samverka heller. Hur kan man göra detta mer effektivt?


Långfredagen

För tvåtusen år sen hängde jesus på korset. Undrar vad han tänkte på då?

Om jag skulle bli tvingad att tänka en hel dag och inte få göra något annat hoppas jag på att jag skulle hitta lösningen på klimatförändringarna!

Vad är lösningen?


Grejer jag stör mig på under påsken:

* Påskpyssel. Eller bara om man gör nytt varje år och sen slänger det. INTE OKEJ! Man kan väl göra och spara? Då är det ju inte som att man försöker döda mamma natur, utan respektera henne. (och om man ändå ska kasta det, sopsortera det åtminstone!)

* Påskägg. Måste man köpa nytt varje år eller? Nej. Det funkar jättebra att använda samma år ut och år in. Ändå köper många vänner till mig nya. Varför? Hemma har jag haft typ samma sen vi var små. Det är lika gott med godiset i ändå.

* Hälsa på släktingar. Måste man ta bilen? Kan man inte åtminstone fylla bilen då? Jag ser det som anstiftan till mord på mamma natur att sitta och åka själv i en stadsjeep.


Jag tänker fira en miljövänlig påsk, ska du?


RSS 2.0