Naturbeteskött och kossor

Kära Adam utan blogg.

Du trodde att jag var vegetarian. Det kanske det är fler som gör? Nåväl, det är jag inte. Även om jag många gånger funderat på det.

Den största anledningen till att jag äter kött är antagligen för att jag är uppvuxen på en gård på landet, mitt ute i skogen. Pappa, farfar och farbröder har alltid jagat och pappa är delvis bonde (jag med, typ. Delvis på sommaren iaf) och han lever till viss del på att sälja naturbeteskött.

Naturbeteskött betyder att kossan och tjuren har fått gått fritt i hagen och betat gräs. (Inga bekämpningsmedel och annat tjafs heller) Där vi bor är hagen så stenig så blir den inte betad på detta vis måste vi tyvärr låta den gro igen med sly och gran. Så det går inte att odla något där till exempel. Djuren slaktar vi på ett litet lokalt slakteri som ligger en dryg timme bort. Men det som inte går till försäljning slaktar pappa själv ibland. Samma med älg som skjuts i skogen.

Naturbete är också väldigt viktigt då detta gör att många kryp och insekter kan överleva. En del kan bara överleva i de förhållanden som naturbete ger. Så frågan är om detta inte är mer miljövänligt en till exempel en sojaböna som rest över halva jordklotet?

Men jag äter gärna veggomat också. Och veganmat. Det är himla gott. Men jag tänker börja trappa ner på det "allmänna köttet" typ McDonaldskött, skolmatens kött och annat kött som jag inte kan spåra. Så jag har inga planer på att bli vegetarian eller vegan. Men jag tänker börja äta mer miljövänligt. Är det svar på din fråga?
Bilden har jag lånat från Tiiara.blogg.se! (mycket söt och läsvärd blogg)

Kommentarer
Postat av: Em

Bra! Jag försöker så gott jag kan att köpa "rätt" kött, men ibland måste tyvärr plånboken få bestämma också. Jag har också läst att på senare tid finns det forskare som menar att köttproduktion inte tar mer resurser från naturen än annat vi äter, något som strider mot tidigare forskarinformation. Äter vi ekologisk och inte överkonsumerar, så tror jag att vi kan äta precis vad vi vill med gott samvete.Vad som är bra för kroppen är och förblir en varierad kost, det kommer aldrig någon få mig att tveka på. Lagom är bäst när det gäller allt. 100-åringar som intervjuas om varför de har kunnat bli så gamla, har alla gemensamt att de har arbetat mycket och ätit, motionerat och sovit lagom.

2010-04-13 @ 15:16:19
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Diana

Synd att det idag är svårt att få tag på "riktigt" kött, det är ju så mycket godare. Hoppas charkarna kommer tillbaka!

2010-04-13 @ 15:20:02
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Miiqa

Jag tycker att det är bra att du tar tillvara på de möjligheterna du har. Själv äter jag allt jag kan, eftersom mitt matutbud redan är så begränsat.sv: Tack gulle!

2010-04-13 @ 16:36:54
URL: http://mariiqa.blogg.se/
Postat av: TWINS

hahaha kul bild :P

2010-04-13 @ 21:18:13
URL: http://lizzyochbecky.blogg.se/
Postat av: KAAAAAAAAAAAAAAAAJSA

Det är bättre att tänka på att äta mer miljövänligt än att skippa kött om man vill äta det. Smart! Själv är jag vegeterian men det beror på att jag inte tycker att det smakar bra :pLäs gärna min blogg: http://sweetkaiisas.blogg.se

2010-04-14 @ 08:44:14
URL: http://sweetkaiisas.blogg.se/
Postat av: Nanna

Vilken härlig bild ! :)

2010-04-14 @ 22:08:11
URL: http://honkytonkangel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0