Good och änglamark

Har tvåtusenmiljoner läxor känns det som. Men med mindre än hundra dagar till studenten känns det faktiskt helt okej. En annan grej som också gör det mer uthärdligt är att utbudet på ekologisk choklad är stort där jag för tillfället befinner mig. Har just ätit en änglamarks chokladkaka som är fairtrade märkt, KRAV, EU:S miljömärkning och något som kommer från Norge/Danmark, har en till sån och sen Cloettas nya, Good. Verkligen god!


kika in på cloetta.se om du vill läsa mer!

Way to go Karlstad!

Hej

Igår var jag och kikade på Karlstaduniveristet. Jag ska söka in dit till hösten, och miljlötänket där WOW! Jag är imponerad. Där kan vi snacka källsortering. Det enda jag störde mig på var att det inte fanns kompost. Men annars kunde man sortera allt möjligt. tydligt och enkelt att förstå var det också. På flera ställen såg jag också små affischer eller vad vi ska kalla det, svårt det där, som påminde om hur viktigt det var att vi tog hand om miljön.

men gör det miljövänligt!

Jag trodde att det var lite knasigt och halvgalet att dricka diskmedel. Något som hörde gymnasiet och elevhem till. jag hade fel och FEL.

De som druckit diskmedel:
Gun 
Ulrika


Och de överlevde! Vad jag vill säga med detta? Lev livet!

Glad fredag!

Jag har gått ner i läxträsket. Projekt arbetet ska in, vi har prov om en timme och det är tusen grejer även efter "lovet" därför har jag gett mig själv i uppdrag att hitta positiva småsaker.

Och det man kan säga är att fler och fler märken väljer att göra rättvisemärkta varor och jag hittar miljömärkning på det mesta.

Exemplet är: igår, vi diskuterade diskmedel och då sa en av mina vänner att ifall vi frågade honom om han ville äta/dricka det (YES äpplediskmedel, luktar som äpplejuice) när han var full så skulle han göra det. Min andra vän trodde att då skulle han nog dö. MEN jag hittade en svanen märkning på diskmedlet och då tror jag chansen att överleva är större. Vad tror ni?

Att tvätta

Egoinasmamma påpekade att man inte behöver tvätta sängkläder och liknande i sextio grader längre. Tvätten blir lika ren även om det är fyrtio gradigt.

Ja, det stämmer enligt det jag hört. Men anledningen till att jag tvättar det i sextiograder är för att alla bakterier dör vid det antalet.

Hur gör ni?

För bakterier försvinner ju även om man fryser ner lakanet/kudden/whatever och därför borde man ju kunna göra så också. För att tvätta med lägre gradantal är ju mer miljövänligt...

En grön våg?

Jag är stolt över min lilla stad nu. De har nämligen tio procent rabatt på ekologiska varor på Ica. Hoppas det inspirerar fler att köpa ekologiskt!

Nu: väldigt bråttom. Bussen jag ska med går om en kvart!

Energi

Man kan ju ta vara på vindens kraft och göra energi. Man tar vara på forsarnas energi, man tar vara på solen och berggrundens.

Så visst måste man kunna ta vara på ljuset/energin som blir när solens strålar reflekteras i snön?

Alla hjärtans dag

Idag ska jag panta flaskor och plugga. Kanske köpa en semla. Men jag tänker INTE haka på konsumtionshetsen kring alla hjärtans dag. Det finns andra sätt att sprida kärlek, eller hur?

(vet inte om det har med ämnet att göra. Men varför gör inte hjärt och lungfonden en kampanj när det är alla hjärtans dag?)

Uppdaterat: Självklart har de en kampanj, via Gun hittade jag detta

Restfest

Hur ofta måste du slänga gammal mat?

För mig är det ibland ofta. Tyvärr. Och jag försöker att det inte ska bli så. Därför planerar jag mat efter vad som finns i kylen. Men nu, nu har jag överskott av bananer. Och jordgubbar. Och chokladsås. Hmm, tänker och tänker. Vad blir det? Jo, sprang till affären och skaffade lite glass och maränger, vips så har vi marängsviss^^


Har ni bra tips på hur man ska göra för att undvika att slänga mat?

Iakttagelse

När jag promenerade idag, och när jag varje dag går till skolan slås jag av hur mycket skräp det ligger på vägen. Måste det vara så?

Nej, självklart inte. Plocka upp ditt skräp om du tappar något. Uppmana andra att plocka upp efter sig och om du är extra god mot mamma natur plockar du upp efter andra.


Det mamma natur erbjuder

Här är en underbar dag! Solen skiner och snön bara glittrar och är vacker! En fantastisk lördag. Ska kontakta en vän och fråga om hon vill gå på promenad. Man måste njuta av det fina vädret när man får chansen.

Ta vara på mamma naturs erbjudande

Hur miljövänliga är företagen?

Det HÄR verkar intressant. Har bara fått ett hum om hur det fungerar, men det jag har fattat är att man diskuterar olika märken/företag. Frågan är hur miljövänliga de är? Och jag fattar inte riktigt hur man får reda på hur bra/dåliga de är och varför. Men det kanske man inte får reda på alls? Om ni fattar, TELL ME!

Miljömärkt schampoo och balsam

Ett av mina nyårslöften var att sluta använda vanligt schampoo och balsam. Istället skulle jag börja använda miljömärkt schampoo. Anledningen?

Jo, det finns så fantastiskt mycket skit i de "vanliga" produkterna. Nu använder jag Naturelles schampoo och balsam (läs mer om märket HÄR) Jag använder det miljömärkta persikoschampot.


Jag tycker att jag känner skillnad i håret. Det känns fräschare. Det var ett tag som det kändes superskumt i hårbotten och håret. Men jag gav det några veckor till, jag tänkte att det är mycket gifter som ska bort säkert. Och nu, känns det awesome!


Äkta vara?

Äkta vara låter faktiskt väldigt bra. Det grundar jag på det jag läst (följ länken) och en bioreklam samt Egoinas mamma. (henne hittar vi HÄR)

Men som jag förstår det är det inte en miljömärkning på det viset? Utan det här är istället en märkning för att vi ska slippa bli lika hållbara som försvarets konserver.

miljövänligt under

Jag vill slå ett slag för ekologiska underkläder. HÄR hittas söta trosor från Slowmotion, 95% ekologisk bomull!

patsy panties owl (179)


Finns det någon trovärdighet kvar?

Alla dessa olika slags märkningar? Vet ni vad de står för? Köper ni dem? Känner ni att de är trovärdiga?


Mina funderingar kring detta dök upp då jag läste det HÄR


Har du sidenplagg?

Sitter här i mitt studentrum och är febrig och allmänt sjuk. Jag har på mig en sidenskjorta som är superstor. Underbart skönt. Är inte helt hundra på att det är äkta, men tror det eftersom skjortan inte gjort att jag svettats sönder.

Det fantastiska med siden: när det är varmt, är det svalkande. När det är kallt är det värmande. (PERFEKT för febriga jag) Just därför är det miljövänligt då du utan problem kan använda det året runt!

Svanens sminkuppror


Det gör du HÄR


En miljöig dag

Det finns många grejer vi gör varje dag som har positiv inverkan på miljön, men vi inte tänker på. Här är mina:

1. Jag gick till skolan.
2. Jag gick och handlade.
3. Jag köpte inte godis (det krävs mer av miljön för att tillverka snabba kolhydrater)
4. Jag köpte bara KRAV märkta varor.
5. Jag brände mig på KRAV-märkta krossade tomater när jag lagade mat.


Det finns säkert många fler. Men man tänker ju som sagt inte på dem...

kan du komma på några?

Grön uppvärmning

Förut värmde vi upp vårt hus med ved. Pappa högg den i vår egen skog och vi alla staplade den för att den skulle torka bra. Då var vi självförsörjande, men inte "gröna". Nu har vi svanen märkt uppvärmning hemma. Bergvärme. Eller ja, hemma hos mina föräldrar, i dagsläget har jag inte koll på vilken uppvärmning vi har här på elevhemmet.

Kika in svanens hemsida för fler gröna tips!

Ännu en punkt på listan

En fågel klok som en bok viskade i mitt öra att det även är en brandrisk. Alltså ännu en anledning till att dra ur laddaren till mobilen, hitta fler HÄR

Awesome!

Jag är nu stolt ägare till tre ekologiska plagg från H&M, som jag skrev om förut. Läs om det HÄR

Vad har er miljövänliga gärning i helgen varit^^?

Laddat mobilen över natten? glöm inte att dra ut laddaren!

Godmorgon på er alla!

Nu ska jag kila iväg till teatern snart. Jag känner mig så trött att jag inte vet vad, men snart är det helg och då får man äntligen sova.

Rubriken: det kostar nämligen femhundra extra per år att lämna den i! Plus all energi vi kan spara^^

Naturupplevelse

Här där jag bor har det inte varit så mycket snö som det är nu på TJUGO år. Jag har hört något om 70 centimeter, och det mina vänner gillas. Även fastän det är halt och jobbigt att bylta på sig så mycket kläder innan man ska ut och sen ta av sig dem när man ska in så gillar jag det. Det är så här vintrarna ska vara. Och jag uppskattar att jag fått vara med om det!

Update

Jag är verkligen busy i dagarna. Jag har en föreställning på musikalen kvar och sen börjar tiden rinna tillbaka till mig. Eller nej, inte direkt. Då tar skola och allt sånt över. Så jag kommer vara grymt miljövänlig i helgen, bara sitta och plugga! How about you?

Bloglovin'

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1455274/naturflickan?claim=69d764tqkf3">Följ min blogg med bloglovin</a>


Organic cotton by H&M


Munkjacka 199:-                         T-shirt 99:-

leggins 79,50:-

Organic cotton by H&M
Hitta egna miljövänliga favoriter!


Det betyder något...

Nu har vi haft premiär på teatern. Jag är grymt urladdad nu. Men GOSH vilken kick det gav mig. Nu sitter jag här och nynnar/sjunger låtar som vi har med i vår musikal. Och då kom jag och tänka på en tillställning om miljön jag nyligen var på. Där sjöng några, okända sångare.

Då sa de att de flesta sångare inte sjunger om något som betyder något. Man sjunger inte om att man skövlar regnskog. Man sjunger inte om att barn dör av svält. De tog Shakira som exempel. Hon bär knappt några kläder i sina videor, men hon har ändå startat fem skolor i Colombia (way to go).

Personligen tycker jag att de hade fel, Shakira och andra artister sjunger om saker som betyder. Känslor. Känslor är allt, livet är ju uppbyggt på det, särskilt ett tonårsliv... Vad tycker ni?

Gå till eniro.se istället

På facebook (sidan som jag till en början inte fattade ett dyft av) är jag medlem i en grupp som heter stoppa telefonkatalogen nu!

Anledningen till att jag gick med var för att jag tycker det är en onödig utgift för mamma natur. Har man ett fungerande internet behöver man INTE den där enorma bunten av papper som en del av oss ändå aldrig kollar i. Vi använder en internetsida istället, så varför har vi den där bunten av papper då?

Nu idag läste jag på gruppens sida att det är många av våra skattepengar som går dit. Det tycker jag verkar ganska logiskt, många kommuner annonserar ju i den och kommuners ekonomi går ju runt på grund av skattebetalare. Enligt sidan är det fem kommuner i Gästrikland som valt att bojkotta dem, de samarbetar istället med andra företag.

Leatherline UF

Hittade en spännande hemsida idag. Jag vet inte hur aktiv den är, men GOSH vad kul grej att göra. Hoppas det går bra för dem^^

Kul?

Jag stör mig enormt mycket på folk som håller på att skämta om att den globala uppvärmningen inte finns. Eftersom det nu är så kallt igen. Men kan man inte skämta om det kan man heller inte leva med det, så det kanske är bra att vi uppmärksammar det? 

Hur ställer ni er till det?

Uppdaterar

Ska spela teater ikväll. Genrep inför publik. Det ska bli spännande.

I övrigt. Håller på att baka ICAs Ecobaguetter i ugnen, det får funka som mellanmål tillsammans med smoothie av moi^^

Cool dag

En ny dag. En kall dag. Riktigt kall. Men visst gör kallheten att snön blir så där gnistrande och vacker?

(dålig humor)


RSS 2.0