Jag kan hålla mig för skratt

Satt just och åt på ett äpple. Har ju haft tandställning i 3,5 år så mina tänder knäcker inte ett helt äpple om ni fattar vad jag menar. Så jag hade delat upp det ordentligt, satt och mumsade på det. Nöjd. Det var mycket sött och gott. MEN där kärnorna var, eller skulle ha varit, fanns bara vit päls, ni vet sån som mögel har?

Så dagen innan min födelsedag äter jag ett halvmöggligt äpple. Blir jag dålig=sjuk blir jag arg!

Kompis med träden

Är barnvakt idag. Min lilla kusin på fem år är med i något som heter "hitta vilse klubben" och där lär man sig hur man gör ifall man gått vilse i skogen eller så. Hon berättade för mig att man kramar träd om man inte hittar hem.

Jag: varför då?
Kusin: för att träden och jag är vänner

Det var så fint sagt tycker jag:)


Made in China

För bara någon vecka sedan var det på nyheterna om en tillverkare i Kina som skulle bygga stängsel vid trapporna så att de anställda inte skulle kunna ta livet av sig, istället för att lösa de egentliga problemet. Och ändå köper vi grejer där det står "made in china" på, för det är billigt. Men är det värt ett människoliv? Är din nya (ASLÄCKRA) tröja från H&M värd en annan människas liv?

Hade det varit värt det om vi "bara" offrade ett djur?

LästipsVargbröder av Michelle Paver är väldigt välskriven och en mycket bra bok. Den är väl främst riktad till barn och påminner lite om en fantasybok i upplägget. Helt klart läsvärd. Men anledningen till att jag vill tipsa er om att läsa den är pga av dess ekofilosofiska perspektiv. Alla i boken har en själ, en ande, och ofta talar man om världsanden. Träden har en ande. Djuren har en ande. Isen har en ande. Allt som befinner sig på vår planet, där vargbröderna vandrar, har en ande. Därför behandlas allt med vördnad. Dödar man för att äta måste man lova världsanden att ta vara på allt. Samma med träden. Den här boken utspelar sig för flera tusen år sedan, då levde vi så. Vi var jägare och samlare och vi levde tillsammans med naturen.

TÄNK OM vi tänkte så?Hur stora skulle miljöproblemen vara då?

Mer miljöinriktad än någonsin!

Jag har tagit studenten^^

Och allt vad det innebär. Sen har jag sovit bort en vecka för att jag var så trött efter allt plugg och festande sista veckan...

Men nu har jag vaknat igen. Och jag har saknat er från drömmens värld. Så nu är jag tillbaka!

RSS 2.0