Vad skulle du göra om jorden gick under?

Visst är det skrämmande. Men faktum kvarstår. Om vi överkonsumerar våra naturresurser så kommer vi förr eller senare hamna där. Frågan är, hur hanterar man detta?

Lyckat

Slutade strax innan klockan tio imorse. Jag hade inte sovit så många timmar i natten som var så jag tänkte, men visst. Jag kan ju sova lite nu. Snilleblixten hade slagit ner och jag skulle sova mellan tio och elva tänkte jag. För jag har sjukt mycket att plugga. Så tänkte att jag skulle fixa det resten av timmarna. Blev inte riktigt så. Vaknade nu. Ska med en buss som går om fyrtiofem minuter. Och jag måste lite hit och dit först...

Vad är omiljömedvetet med plastkassen?

Med matkassen är det egentligen inget som är så jätteomiljömedvetet. För vi använder ju faktiskt den oftast till soppåse, vilket gör att den efter återanvändningen blir till energi eftersom vi eldar upp dem. Och vi i Sverige är väldigt duktiga på att ta vara på den energi som blir. Så det är väl när vi överkonsumerar och köper tre plastpåsar varje gång vi handlar och köper mer än vad vi kan använda till soppåsar som miljövänligheten försvinner. Dessutom lägger vi ut ca 1500 per år på plastkassar, räkna ut hur mycket det blir om en påse kostar 1,50 kronor?

Men alla dessa små plastpåsar som är för små för användning till sopor. Vad är det vi behöver dem till? Ja, inte vet jag. Men vi får dem när vi köper kläder och skor och smycken. Men sen då? Hur återanvänder vi dem? Det bästa vore väl ifall vi lärde oss sopsortera ordentligt och sen använder dessa förkrympta små påsar till soporna.

Hur bär du hem dina matvaror från affären?

 Ni minns "Frågestunden" eller? Här tänkte jag besvara den här frågan.

Hur bär du hem dina matvaror från affären?

Jag har alltid med mig en väska, tygpåse eller en plastpåse jag hittade hemma som jag packar mina varor. Anledningen till att jag använder väska eller tygpåse är väl för att de är fantastiskt mycket mer tåliga en de där jäkla plastpåsarna. Men tänk på detta: plastpåsar är miljövänligare än papperspåsar om man ser till frakten. Då det är så att papperspåsar tar mer plats och de krävs uppemot sju gånger mer för att transportera en papperskasse i jämförelse med plastpåsen!


Frågestund

På mitt eget lilla vis. Det är alltså både du och jag som svarar på frågorna. De handlar om miljön och i just detta fall om plastpåsar. Svara på alla eller välj ut några stycken.

Hur bär du hem dina varor när du handlat?

Vad är omiljömedvetet med plastkassar?

Vad kan göra plastkassen mer miljömedveten?

Vad tycker du om plastpåsar som hamnar i naturen?

Vet du vad som händer med din plastkasse efter att du slängt den?

Kan du tänka dig leva ett liv utan plastpåsar?

Inom snar framtid kommer även jag att svara på frågorna!

Plastpåsehelvete

Som ni säkert kan gissa er till är jag inget fan av plastpåsen. Jag H A T A R denna uppfinning, eller ja, jag gillar i och för sig de nya lösningarna som kommer. I skolan (Om två veckor återkommer jag på riktigt för då är betygen satta) så håller jag på med ett arbete om plastpåsar. Mycket intressant^^

Min dag

Herremingud! Vad mycket plugg det är på gymnasiet så här en månad innan avslutningsdagen och tre veckor innan alla betyg är satta. Dessutom måste jag vara ute ur lägenheten snart. Det ska bli sorgligt att jag och mina rumskompisar inte ska bo mer med varandra. Men vi har i alla fall haft en fin tid!

Nu: plugg
Snart: panta flaskor


Nollvisionen

Vi känner alla till den. Sveriges plan är att ingen ska behöva dö eller skadas allvarligt i trafiken (detta gäller inte djur) En super bra idé. Det tycker jag verkligen.

En grej vore ju ifall vi försökte öka vår medvetenhet om hur farligt det är på vägen, hur lätt det är att döda ett liv (ja, det är inte  hur kul tror du att ekorren du körde på tycker att det var?) på vägen.

Dessutom kanske vi ska försöka att gå ifrån vårt bilberoende?


Miljövänligast

Inspirationen är hämtad HÄR

Miljövänligast måste väl ändå staden vara? Man kan gå överallt, promenera till kompisarna, promenera till skolan eller jobbet och sen cykla till affären. Dessutom finns bra kollektivtrafik om man av någon anledning inte kan gå eller cykla.

Miljövänligast måste väl ändå landet vara? Utan oss skulle inte maten finnas. Det är vi som odlar grödorna och ser till att djuren får leva. Utan oss hade livet inte gått så bra att leva. Vi är inte alls lika sönderstressade och vi gör det möjligt för alla att uppleva fin natur.

Minst miljövänlig måste ju ändå kombinationen vara. Alltså kombinationen med stora och små städer. Samt  Annars skulle vi väl aldrig hamnat där vi är idag?

Bibliotek?

Jättekul. Jag hade super bråttom till skolan, så visar det sig att lektionen var inställd. Vår lärare i det ämnet är alltid borta. Eller åtminstone varannan gång, och det är ett modernt språk=man kan inte läsa in det själv särskilt bra. Tummen upp för det...

Ska strax kila iväg till biblioteket. Håller på att skriva en uppsats om adoption och de hade en bok där som jag gärna vill åt. Men nu när jag tänker på det, varför har vi inte klädbibliotek också? Vi skulle aldrig ha problemet "Jag har ingenting att ha på mig", för då skulle vi springa iväg till klädbiblioteket och uppgradera oss. Det skulle väl vara något?

Grattis!

Jag vill säga grattis till Miiqa som har gått och gift sig!

Och mer om Miiqa och hennes bröllop. Vi har kontakt privat (dvs utanför denna bloggvärld), då kom det upp lite miljödebatt (som vanligt när jag är i närheten).

Miiqa sa att hon tack vare mig blivit mer miljövänlig, och det värmde i min själ. Och dessutom så hade hon en brudklänning som hon kan tänka sig använda igen. DET är miljövänligt!

En grej som man kan tänka på när man köper grejer till speciella tillfällen. Typ, bröllop, student och dop. Whatever, köp grejer du kan tänka dig använda igen alternativt skänk bort det.

Härliga Söndag

Det är alldeles underbart vackert väder här idag. Jag blir alldeles glad i hela kroppen. Så mellan pluggvarven ska jag ta en promenad. Ett recept på en bra söndag, i alla fall för mig.

Vad ska du göra idag?

Plugg

En fundering: Vore det miljövänligare att alla skolböcker låg digitalt jämfört med nu då vi har en papperskopia i handen?

Dagen efter Valborg

Jag har inte supit. Men min rumskompis alternativt hennes pojkvän har "nog" gjort det. Jag vaknade nämligen av att först min kusin ringde, sen att någon spydde. Börja dagen med att lyssna på spyor gör att man får livskvalité. Nej. Inte direkt. Men att bränna sista eco-baguetten från Ica då?

Min poäng är att det inte är min dag idag.

RSS 2.0