Vad är omiljömedvetet med plastkassen?

Med matkassen är det egentligen inget som är så jätteomiljömedvetet. För vi använder ju faktiskt den oftast till soppåse, vilket gör att den efter återanvändningen blir till energi eftersom vi eldar upp dem. Och vi i Sverige är väldigt duktiga på att ta vara på den energi som blir. Så det är väl när vi överkonsumerar och köper tre plastpåsar varje gång vi handlar och köper mer än vad vi kan använda till soppåsar som miljövänligheten försvinner. Dessutom lägger vi ut ca 1500 per år på plastkassar, räkna ut hur mycket det blir om en påse kostar 1,50 kronor?

Men alla dessa små plastpåsar som är för små för användning till sopor. Vad är det vi behöver dem till? Ja, inte vet jag. Men vi får dem när vi köper kläder och skor och smycken. Men sen då? Hur återanvänder vi dem? Det bästa vore väl ifall vi lärde oss sopsortera ordentligt och sen använder dessa förkrympta små påsar till soporna.

Kommentarer
Postat av: soffie

trevlig blogg du har,

tycker de skulle ha mer påsar som man kan använda flera gånger,

vore ju bra,

gokväll

2010-05-16 @ 20:03:08
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Miiqa

Titt som tätt brukar jag säga till att jag inte behöver någon påse, om jag ändå har en väska så spelar det ju ingen roll.Tänk om man kunde uppfinna något som är miljövänligt och lika hållbart som plast. Vad mycket det skulle lösa!

2010-05-17 @ 07:02:19
URL: http://mariiqa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0