Hur står du i denna infekterade fråga?

HÄR kan du se en film om hur pälsar kan tillverkas. Det är inte okej. Det är allt jag har att säga om filmen. MEN jag tänker sticka ut hakan lite granna här. Jag är självklart emot päls. VERKLIGEN. Men, jag tänker inte förespråka fuskpäls heller. Det är dåligt för naturen. Konstgjorda grejer är sällan snälla mot naturen, det är bättre att vi använder grejer som är äkta. I dagsläget tror jag inte man gör pälsar av djur som är döda. Men det tycker jag är en bättre lösning. Men då ska djuren få dö en NATURLIG DÖD. Inga ihjälslagna.

Kommentarer
Postat av: Gun

Jag har aldrig tänkt på att fuskpäls är dåligt för naturen, men det hat du ju rätt i. Päls av djur som man ändå äter borde också vara okej tycker jag.

2010-03-03 @ 08:30:41
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Bara Jag

Fruktansvärd film!!! Jag är heller inte emot päls och det här är nog inte den normala behandlingen av pälsdjur i Sverige, jag tror att man använder betydligt mer humana metoder. Att man tidigare hade egna djur för kött, i viss mån skinn/päls och som arbetshjälpmedel är det inte många som ifrågasätter idag men i takt med att det kommer ekonomiska intressen föds en industri som kanske inte alltid är helt lyckad. Levande väsen är levande väsen och bör behandlas därefter.

2010-03-03 @ 09:39:11
URL: http://myworldmytruth.blogg.se/
Postat av: Amanda

Håller med till 100 %!

2010-03-03 @ 10:59:28
URL: http://medelrutanvingar.blogg.se/
Postat av: ansepanse

ja, djur man äter - fast jag är vegetarian - borde man ju kunna använda pälsen av

2010-03-03 @ 17:08:21
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Em

Jag tycker att om man dödar ett djur för matens skull eller för pälsens skull, så spelar det ingen roll. Det som spelar någon roll är att man verkligen skall BEHÖVA det och när man först dödar ett djur skall man prioritera att använda mest möjligt. Dvs att man använder både och när man först är i gång.

2010-03-04 @ 14:55:34
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Em

Det går inte att kommentera i inlägget ovanför, varför sker det så ofta hos dig? Konstigt..



Men nu får du, HAHAHAHA! Världens längsta ägg-kommentar hämtat från recepthjalpen.se, en jättebra sida!!:



Våra vanligaste ägg i sverige kommer från bruna eller vita hönor. Bruna höns värper oftast bruna ägg och vita höns värper vita ägg, vissa färgvariationer kan dock förekomma. Färgen har ingen betydelse varken på näringsinnehåll, smak eller kvalitet.



Numera skiljer man på ägg från burhöns, sprättägg och ägg från frigående höns. I korta drag:

- Ägg från burhöns (kallas primörägg och liknande): 8-10 hönor per bur (ca en A4 per höna)

- Frigående: max 9 höns/m2

- Sprättägg: max 7 höns/m2 (Konsums märkning)

- KRAV-märkta ägg: Ännu högre ekologiska krav



Äggvitan består av 10% ren protein och 90% vatten. Det egentliga ägget är gulan (eng: egg yolk). Den innehåller allt som behövs för att en befruktad cell ska bli en färdig kyckling: mineraler, vitaminer och fett.

Köpråd: När vi köper ägg i butik har vi god hjälp av de märkningsregler som finns. Alla ägg av kvalitetsklass A måste märkas enligt strikta regler. Ägg av kvalitetsklass B behöver inte märkas, men får inte säljas till konsument, endast till livsmedelsindustrin. Ägg som säljs vid torghandel eller vid det egna hönseriet behöver heller inte märkas.



Märkningen består bl.a. av en kod som måste stämplas både på förpackningen och direkt på äggen. Koden kan se ut så här: 1SE999-00. Den första siffran anger produktionsmetod:

0 - ekologisk produktion

1 - frigående höns utomhus

2 - frigående höns inomhus

3 - burhöns

Därefter följer landskod (SE=Sverige) och en unik kod för varje anläggning (gård)



Det kan löna sig att öppna kartongen och titta direkt på äggets stämpling. Det har nämligen förekommi att ägg förpackas om, så att t.ex. krav-ägg säljs i förpackningar för vanliga burhönsägg om man inte lyckats sälja dem för krav-priset. Det omvända får naturligtvis inte förekomma, men vill man vara säker så...



På äggkartongerna finns även uppgift om äggens storlek S, M, L eller XL. Vilken storlek man föredrar till sina frukostägg är en smaksak, men när det gäller recept bör man utgå från att det är medelstora ägg som avses. Har man köpt små ägg kan man behöva ta något extra istället.

Klasserna är:

XL – mycket stora, 73 g eller mer

L – stora, 63 till 73 g

M – medelstora, 53 till 63 g

S – små, under 53 g.



Hållbarhet och förvaring: Förvaring i kylskåp. I och med att skalet är så poröst kan ägget suga åt sig lukt, smak och även bakterier från andra livsmedel. Andra starkt luktande livsmedel bör därför helst förvaras i burkar med lock. Äggkvaliteten försämras snabbt i rumstemperatur.



Äggförpackningarna är försedda med bäst före-datum, men i kylskåp håller äggen betydligt längre.



Hårdkokta ägg håller sig upp till en vecka i kylskåp om de ej skalas. Skalade kokta ägg bör inte förvaras längre än 2-3 dagar.



Att kokta ägg har sämre hållbarhet än råa lär bl.a. ha att göra med att en skyddande hinna runt ägget förstörs vid kokning. Av samma anledning bör man inte tvätta äggen innan förvaring. (Ägg som säljs som "tvättade ägg", har redan i produktionsledet tvättats på ett skonsamt sätt som inte lär försämra hållbarheten)



Testa hur färskt ägget är:

Lägg ägget i vatten. Ett färskt ägg lägger sig på botten, ett veckogammalt reser sig upp till hälften och ett tre veckor gammalt ägg ställer sig helt upp i vattnet, med den trubbiga änden uppåt. Flyter ägget upp till ytan är det riktigt gammalt och ska inte ätas.



När du knäcker ägget ser du att ägget är färskt om det har en hög gula och vitan ligger tätt runt gulan.

2010-03-04 @ 17:25:53
URL: http://egoinasmamma.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0