Öka efterfrågan

Om du inte hittar KRAV-märkta varor i butiken, så kan du alltid fråga efter dem. Antingen hjälper hon/han dig hitta det, eller så finns det inte. Då kan du fråga om de kan beställa hem det. Frågar ungefär fem personer på samma affär uppfattas det nästan som en folkstorm...

Om du inte har råd att köpa allt KRAV märkt, satsa då på vindruvor. Giftet man besprutar dem med går nämligen in i själva druvan.

Potatis är också en grej att satsa på om man ska välja KRAV märkta. Även om vi i Sverige inte har jättemycket besprutat så är just potatisarna de mest besprutade varorna i Sverige.

Följer du det här.
Du och jag.
Då kommer det bli större utbud på detta=mindre utbud på besprutat.
Sounds good?

Kommentarer
Postat av: sara - Glitterögon

Ja men absolut, det är ju vi konsumenter som måste ställa kraven. Viktigt tillex. med grönlistad fisk.



Bra blogg om ett världsviktigt ämne.

2010-01-20 @ 15:29:42
URL: http://glitterogon.blogg.se/
Postat av: ansepanse

jo, det låter bra

kram

2010-01-20 @ 16:43:00
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Gun

Det är helt sant! Man måste tjata på sin handlare, så tar de hem. Bra rips om potatis och vindruvor! Det ska jag tänka på i fortsättningen.

2010-01-20 @ 19:13:06
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Em

Helt rätt, man måste tjata. Har jag berättat för dig om detta med kaffefilter (tidigare fanns enbart de vita/blekta i affärerna) och hur man i Norge fick producenten att börja sälja oblekta? Jag berättar oavsett (hahaha):

I ett radioprogram gick de ut med (måste ha varit drygt 20 år sen) att folk skulle fråga efter oblekta kaffe-filter i sin affär. Ett halvår efter detta initiativet så fanns det oblekta kaffefilter i alla affärer. Produktionen fanns ju, det handlade ju enbart om att de skulle låta bli att bleka de.



Så enkelt det kan vara ibland.

2010-01-20 @ 21:25:42
URL: http://egoinasmamma.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0